Een onverwacht cadeautje…

Leave a comment
leuke dingen van het leven

de leuke dingen van het levenEen veer vinden is als een briefje van een vogel.

Ik ben gek op het vinden van veren en ik neem ze altijd mee naar huis. Bij ons thuis kom je veel veren tegen…

Maar… wat betekent een veer op je pad? Een veer is als een briefje van een vogel, met een verborgen betekenis – die je misschien niet eens helemaal hoeft te doorgronden. De gedachte dat een dier dat kan vliegen iets achtergelaten heeft dat nu – of het nu toeval is of niet – op jouw weg komt, is al iets om blij van te worden.
Was je hart maar zo zacht als een veer – En zo sterk! Neem een veer en strijk er langzaam mee over met je hand en je vingers. Kijk naar een mus op straat die zijn verendek poetst. De tijd neemt. Een voor een de veren verzorgt, in het gareel brengt, die minuscule haakjes weer gladstrijkt. En dan haar veren schudt en nieuwsgierig in het rond kijkt, klaar voor het leven, klaar om ergens heen te vliegen.
Als je veren op orde zijn, zullen we maar zeggen, kun je stormen doorstaan.
Het heet niet voor niets veerkracht.

Bedenk de volgende keer dat je een veer vindt dat iets of iemand jou vleugels wil geven… omdat je wel een beetje zachtheid kan gebruiken.

veren vinden

Dus wat is er mooier dan een veer te vinden? Zie het als een onverwacht cadeautje. Een van de schatten van de natuur, van het leven.  Ik vind het horen bij de dingen die het leven leuker maken.

Ga de veren niet zoeken. Het zijn de verborgen schatten en je zult ze vanzelf tegen gaan komen…

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.