Welke kleur heeft jouw kus?

comments 6
leuke dingen van het leven

herfstboomkleurenZeeën van tijd

Klinkt lekker

Een zee heeft en geeft ruimte

Beweegt

Ik beweeg mee in de tijd

Met genoeg ruimte voor mezelf

Zeeën van tijd

Het voelt alleen niet altijd zo… Het besef van tijd is altijd weer anders. Het is voor íedereen en íeder moment anders. Voelt voor iedereen anders. Zoals iedereen de dingen in het leven anders voelt, beleeft. Mijn mams zei vroeger altijd: “De wereld zou maar saai zijn als iedereen hetzelfde is en dezelfde smaak heeft”. Haar boodschap heeft blijkbaar veel indruk op mij gemaakt. Het passeert namelijk vaak mijn gedachten en ik vertel het weer aan onze kinderen. Ik besef nu dat zij mij leerde om hier bewust van te worden. Van het feit dat we allemaal een eigen referentiekader hebben. Ieder speelt zijn eigen lied of film :)! Luisteren en je verplaatsen in een anders referentiekader en waarheid, je inleven en de wereld bekijken zoals de ander hem ziet en begrijpen hoe de ander zich voelt… Het kan het leven heel inspirerend, avontuurlijk en uitdagend maken. Als je ervoor open staat! Het valt niet mee en is best lastig besef ik. Om te luisteren met de intentie te begrijpen en niet met de intentie te reageren. De ander écht horen en begrijpen zonder het eens te hoeven zijn met de ander. Het heet empathie.

Kleur geven aan het leven

Het leven is een aaneenschakeling van belevenissen. Ik schreef toen ik tien was in mijn dagboek ‘het leven is een spektakel!’. Wat ik wil zeggen: iedereen beleeft alles anders (weer dat referentiekader :). Zintuigen verschillen. Het is maar welke kleur je aan iets geeft! Welke smaak of emotie. Welke kleur heeft jouw kus? En hoe smaken jouw wolken? Hoe ruikt jouw favoriete sweater? Hoe voelt jouw huis? We kleuren ons leven allemaal anders in en dat geeft weer kleur aan ons leven. Ik hou van deze gedachte!

Welke kleur kies jij?

Zo heb je ook de beleving van tijd. Ik ontdekte vanmorgen dat ik 53 dagen lang geen bericht op mijn blog had gepost. Oef! Door allerlei, veelal leuke, omstandigheden kwam het er niet van. Daarnaast verraste mijn site mij met de mededeling ‘geen toegang’ en duurde het even voor ik met de juiste gegevens weer binnenkwam. Nu is gewoon alweer oktober. GeWOON. Oktober is woonmaand. De kranten en tijdschriften staan er vol van en de advertenties van wooninrichters vliegen je om de oren. Zie jij door de bomen het bos nog en maak je makkelijk een keuze uit het grote aanbod? Hoe weet je of die keuze juist is? Hoe weet je wat bij jou past en welke kleur bij je past? Mijn advies: laat je fantasie de vrije loop en laat je verrassen! Het geeft je ruimte. Ruimte voor inspiratie en creatie. Weet je niet zo goed hoe je het aan kunt pakken? Ik heb een fijne methode ontwikkeld en kan je helpen. Neem eens een kijkje op www.wenontwerpt.nl voor meer informatie.

“Fantasie en inlevingsvermogen zijn niets anders dan vormen van liefde.” Hoe mooi… Ik kwam hem tegen en wilde hem nog even met jullie delen. Het is een citaat van Duits-Zwitserse schrijver Hermann Hesse.

Geniet van het mooie herfstweer en de prachtige kleuren!

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

6 Comments

 1. Hi Wendy, ik geniet van je blog. Jij hebt het talent om alles wat in ons hart leeft te verwoorden. Als ik je woorden lees raakt het me en ik wordt er blij van. Ik denk dat dat bij anderen mensen ook zo is…het kan niet anders….xxx…Susanne

  View Comment
  • Wendy says

   Dankjewel Susanne. Fijn dat je geniet van mijn blog en dat je er blij van wordt! Dat is mijn bedoeling… dat het iets met je doet :)

   View Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.