De cirkel

comments 5
mooie dingen van het leven

Klein formaat - Bruidsfoto's Remy & Jessy-Pam door Nienke van Denderen Fotografie-520Op de pagina ‘Over mij’ van Wen’s notebook staat, tussen Getrouwd op Sicilië en Moeder van een jongenstweeling in, het zinnetje Happy met mijn man. Die man, dat ben ik. En bij deze ga ik graag in op de uitnodiging om een gastblog te schrijven voor dit mooie notebook dat Wendy vorig jaar begon.

‘Happy met mijn man’ dus. Ik prijs me gelukkig. Want zo vanzelfsprekend is dat niet.

Wij leren elkaar halverwege de jaren ‘90 van de vorige eeuw (dat klinkt als lang geleden ..) kennen op het bedrijf waar we dan beiden voor werken. We vormen samen een goed team en krijgen heel wat voor elkaar. Rond de millenniumwisseling voelen wij ons veel meer tot elkaar aangetrokken dan alleen goede collega’s dat hebben. In de loop van 2000 leidt dat tot een serieuze relatie, in 2003 tot het eerder genoemde huwelijk op Sicilië en in 2006 tot de geboorte van onze tweeling Jesse & Yoep. In die jaren maken we beiden carrière, verhuizen we naar een vrijstaande woning met grote tuin en genieten we van verre reizen. Voor de buitenwereld lijkt ons leven een en al succes; een groot feest.

Maar zoals overal hebben ook wij te maken met heftige tegenslagen. Een ernstig virus bij Wendy vlak na de geboorte van de jongens betekent bijna letterlijk het einde. Ik kom zelf plotseling en onverwacht een tijdje thuis te zitten, totaal opgebrand. Onze beide vaders overlijden binnen een half jaar na elkaar. En ondertussen slaat de economische crisis ook voor ons hard toe. Als je wint, heb je vrienden; bij tegenslagen zijn dat er een stuk minder. Typerend: midden in de periode dat ik thuis zit, zijn we op de verjaardag van het zoontje van een vriend van ons. Daar hoor ik zijn moeder tegen Wendy zeggen hoe het in vredesnaam kan dat ik lusteloos thuis zit; ik heb immers een fantastische baan, een mooi huis, een prachtige vrouw, twee geweldige kinderen, een grote auto…  Eerlijk gezegd vraag ik me dat zelf op dat moment ook af, hoe dat nu eigenlijk kan.

Je relatie wordt in bepaalde perioden stevig op de proef gesteld. Zeker als je ook nog eens kleine kinderen hebt, in dit geval een tweeling, wordt dat er niet makkelijker op. Gelukkig zijn wij er zowel zelf als samen goed uitgekomen. Veel sterker dan dat we erin gingen zelfs. En dat komt omdat we ons bewust zijn geworden van een aantal belangrijke zaken in het leven.

Allereerst dat geluk in veel kleine dingen zit, maar niet kan worden uitgedrukt in zakelijk succes en materiële zaken.

Daarnaast dat je beter kunt leven volgens je eigen opvattingen in plaats van naar een verwachtingspatroon of een beeld dat anderen van jou hebben.

En tenslotte dat ieder mens moet veranderen van gedachten om vooruitgang te kunnen boeken.

Ook in onze relatie waren het uiteindelijk drie dingen die het verschil hebben gemaakt.

Elkaar spiegelen. Elkaar vrijheid geven. Elkaar versterken. Leuke dingen doen samen hoort daar natuurlijk ook bij.

In plaats van je als team op te delen en daardoor ogenschijnlijk meer dingen te kunnen doen, is het vaak beter om je krachten juist te bundelen en daardoor de dingen beter te doen.

Het team dat in de jaren ’90 zo succesvol begon, is nu sterker dan ooit.

De cirkel is rond.

Daar geniet ik van en ben ik dankbaar voor.

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

5 Comments

 1. Mooi. Heel erg mooi.
  Wijsheid kent vele vormen en verschijningen. Die van jullie vullen elkaar goed aan. Dat is geluk hebben, herkennen en vooral maken. Als de zon schijnt lijkt dat makkelijk maar juist in de storm moet je elkaar vasthouden. Dat geeft een kans en is een test. Niet misgrijpen of loslaten verstevigt de band en laat het geluk inklinken. Dat is de truc. Jullie truc.
  😊

  View Comment
  • Wendy says

   Vanmorgen tijdens het ontbijt jouw reactie lezen is hartverwarmend. Dank je wel hiervoor en voor dit mooie begin van de dag!

   View Comment
 2. Pingback: Een nieuw hoofdstuk - wen's notebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.