Het leven overkomt je

Leave a comment
mooie dingen van het leven

magische film grand budapest hotelLeven in het nu. Ik ben er de laatste dagen mee bezig. De tijden zijn veranderd. Wat was komt niet terug. Er is niets meer aan te veranderen. Ook de toekomst is nauwelijks te voorspellen. Wat is, dat is het nu. Dat is een zekerheid. Maar… voor je het weet is het was.

Dus, wees je bewust van het nu en geniet van de momenten-uit-duizenden! Het leven overkomt je. John Lennon zong “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans”. Ik heb het ooit genoteerd op de kaft van mijn eerste dagboek.

Wij hebben laatst de absurdistische en komische film ‘The Grand Budapest Hotel’ gekeken. Vorig jaar te zien in de bioscopen en nu genomineerd voor een Oscar nominatie. De film is magisch, geestig en inspirerend! Vanaf het eerste moment waan je je in een andere wereld en vergeet je alles om je heen. Heerlijke film dus om je gedachten even uit te kunnen zetten! De fragmenten vol maffe personages en kluchtige taferelen doen denken aan een fantasierijk boek, aan een kinderboek. Ik vind het zo knap gemaakt! De achtervolging in de sneeuw is echt hilarisch.

De film ademt melancholie en nostalgie; over het in leven houden van vervlogen tijden en de verhalen die daarbij horen. Een weemoedig verhaal over vriendschap en loyaliteit in tijden waarin verraad overheerste. De regisseur Anderson werkt op meerdere niveaus, met de juwelen helemaal onderin. Dat maakt de film zo sterk.

Het brengt mij terug naar het heden en ik bedenk me dat het verleden dan wel niet te veranderen is, vergeten hoef je het nooit!

‘The Grand Budapest Hotel’ vertelt het verhaal van een legendarische hoteleigenaar Gustave (gespeeld door Ralph Fiennes) van het beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met zijn piccolo Zero (gespeeld door Tony Revolori) die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.