Over liefde en je hart volgen

Leave a comment
mooie dingen van het leven

notebook2 (2)Gisteren heb ik The Notebook gezien. Een liefdesfilm. Over pure liefde. Over het leven!
De film gaat dus over twee geliefden. Ze zijn inmiddels oud en zij ver dementerend. In de film leest hij haar voor, uit een boek. Het is hun eigen levensverhaal. Zij heeft het opgeschreven en aan hem gegeven. Hoe mooi is dat! De laatste zin in het boek is: “als je het me voorleest, zal een wonder gebeuren en kom ik bij je terug”.

De film laat je hun levensverhaal zien… en begint als ze jong zijn en verliefd worden op elkaar. Hij praat met haar over wat belangrijk is in het leven. “Doen wat je wilt!”, zegt hij tegen haar, zo jong als ze dan zijn. Ik vind het zo puur.

Het gaat erom wat je echt wilt, om het volgen van je hart.
It is about following your heart zoals ze het zo mooi zeggen in de film.

Onder andere deze film heeft mij geïnspireerd een blog te gaan schrijven. De naam van mijn blog heb ik er uiteindelijk zelfs aan ontleend! Het gevoel wat ik kreeg bij het lezen van het boek ligt zo dicht bij mij. Gevoelens bij de film zijn niet veel anders. Ik weet nog goed dat ik het boek de eerste keer las. Een Engelstalige versie want een Nederlandse was nog niet verkrijgbaar. Ik zat met mijn lief in het vliegtuig, volgens mij naar Costa Rica. Ik begon te huilen. En vond het niet eens erg. Het was een fijne emotie, wel een met tranen. Ik werd zo intens gegrepen door het verhaal. Ik kan mij niet herinneren daarna ooit nog zo gegrepen te zijn door een boek. Vast weleens, maar zoals die keer, nee… Het boek raakte me trouwens veel meer dan de film.

Eerlijk gezegd was ik het boek een beetje vergeten. Tot ik dit voorjaar de film opnam… en een paar maanden geleden het boek op zolder in een doos zag liggen… ik heb het mee naar beneden genomen. Precies op dat moment dat ik het boek zag voelde ik en wist ik “dat blog gaat er komen en de naam wordt Notebook!”. Puzzelstukjes vielen in elkaar. Wendy, Wen, Wen’s, Wens, dagboek, notitieboek, notebook… WEN’S NOTEBOOK!

Vanavond heb ik de film gekeken, ik had hem van ‘t voorjaar al opgenomen en nu was het moment daar om eens lekker te kijken. En het was: Genieten!

Tot slot nog een mooie zin uit de film:

Liefde hoort je ziel te ontwaken en te laten verlangen naar meer. Het verwarmt ons hart en brengt ons tot rust.

En een uit mijn eigen Notebook:
Liefde is een positieve energie en draait om plezier, verbondenheid, intimiteit, een diep vertrouwen in elkaar en elkaar het allerbeste gunnen. Wanneer je van elkaar houdt vanuit een gevoel van pure liefde kun je elkaar loslaten en toch dichter bij elkaar komen.

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.