Remember in december ♥

Leave a comment
mooie dingen van het leven

vrouwenkracht boogschutterDe dagen worden steeds korter en wat is er nu fijner om dan binnen te zijn? Lekker warm met kachel en kaarsen aan, gezelligheid aan tafel of knus voor de buis en vroeg onder de wol. Warm; ik vind het een fijn woord. Ik hou van warmte om mij heen. Daarnaast heeft het woord warmte een a en ik betrap mezelf er de laatste tijd op dat ik dol ben op namen en woorden met een a. Waarom weet ik niet. Doet er ook niet toe. (Heerlijk hè, om gewoon niet overal een verklaring voor te hoeven hebben.) Wat ik weet is dat woorden eindigend op een a vrouwelijke woorden zijn.

Naast het lekker binnen zijn in huis is deze periode ook een periode van naar binnen gaan in mijzelf. Ik geef toe, dát is dus niet altijd fijn en lekker. Aan het begin van dit jaar schreef ik “maak er het mooiste jaar van” en natuurlijk stel ik mezelf zo af en toe de vraag of deze wens voor mij is uitgekomen. Ik kan daarop een duidelijk ja geven. Ik heb me het afgelopen jaar volop kunnen bewegen en dat gaf mij de mooiste inzichten én de mooiste resultaten. Ik mocht overwinnen, loslaten, huilen, leren, ontdekken, vieren, tieren, omarmen en koesteren.  En ja, daar ben ik best wel een beetje trots op. Ik begon in februari in een baan buitenshuis en kreeg vrij snel daarop een andere baan waarvan ik alleen maar kon dromen. Daarnaast heb ‘alle’ tijd voor familie, vrienden, onze jongens, mijn lief, dit blog, mijn bedrijfje WENS en mijn eigen ontwikkeling. Het voelde niet altijd als alle tijd, maar als ik nu terugkijk op wat ik heb bereikt dan ben ik blij met waar ik nu sta. Er broeien nog veel plannen in mij en ik vertrouw dat het komt zoals het komt al gaat dat niet helemaal vanzelf (en ik vraag me soms af of geduld ook op kan raken ;).

Vrouwelijke kracht

Terug naar het ‘vrouwelijke’. Het brengt me naar vrouwelijke kracht. Vrouwenkracht, die heb ik de afgelopen jaren in mijn omgeving bij veel vrouwen gezien. Aangewakkerd door een heftige gebeurtenis in hun leven. Een prachtige kracht, die vrouwenkracht, waar wij, vrouwen, toegang toe hebben. Een soort van oerkracht en een veerkracht. Ik besef nu dat ik misschien nooit zo in woorden mijn bewondering naar deze vrouwen uitgesproken heb. Hierbij dus alsnog, lieve, krachtige meiden! Ook ik mocht de vrouwenkracht in mij gebruiken. Ze gaf me de kracht om weer op te veren na moeilijke situaties in mijn leven. Inmiddels volg ik zelfs een training ‘vrouw zijn’ waar ik leer om nog beter contact te maken met mijn vrouw zijn, mijn lichaam, gevoel en kracht. Echt een aanrader! In januari start een nieuwe training, kijk eens op www.karenput.nl voor informatie!

De balans herstellen

Hoe zit het dan met de mannelijke kracht? Ik hoor het je denken. Iedereen heeft mannelijke en vrouwelijke kracht en dus energieën in zich. Die twee energieën moeten in evenwicht zijn. Want we hebben ze beiden nodig om in balans te kunnen zijn in het leven! Maar, we leven nu in een tijd waarin het meer en meer om gevoel gaat. Daar heb je misschien weleens over gehoord, gelezen of … gevoeld. En gevoel hoort bij vrouwelijke energie, net als invoelend vermogen, spiritualiteit, geduld, zachtheid, ontvankelijkheid en intuïtie. Mannelijke energieën zijn bijvoorbeeld intellect, expansiedrang, daadkracht en gezonde agressie.

Er is een disbalans ontstaan tussen mannelijke en vrouwelijke energie. We zijn decennia lang doorgeschoten in het mannelijke leiderschap. Wat heeft geleid tot een chaotische tijd met vele (financiële) schandalen en crisissen. Het is nu hard nodig om de balans te herstellen. Want wat we nodig hebben is zowel mannelijk en vrouwelijk leiderschap.  Na een tijd waarin mannelijke energie domineerde is het nu tijd voor vrouwelijke energie. Oftewel de vrouwelijke energie mag een grote rol gaan innemen. De vrouwelijke vorm van leiderschap is gebaseerd op vertrouwen, openheid, transparantie, lange termijn focus en verbinding. En dat zijn volgens mij de behoeftes van deze tijd. Daarmee kunnen we het verschil gaan maken en de toekomst met vertrouwen tegemoet gaan.

Zowel vrouwen als mannen hebben de vrouwelijke leiderschapskwaliteiten in zich. Al zie ik dat vrouwen ze eerder in zich hebben. Ik denk dat zowel mannen als vrouwen mogen kijken wat er nodig is om de vrouwelijke elementen te gaan integreren om een nieuwe balans te kunnen bereiken. Mannen mogen vrouwen écht de ruimte en het vertrouwen geven om zaken anders te mogen doen. En vrouwen mogen op zichzelf gaan vertrouwen en echt voor zichzelf gaan staan. Mannen en vrouwen kunnen dat van elkaar leren en daarnaast kunnen we onze kwaliteiten bundelen, delen en vermenigvuldigen. De balans bewaren hierin is heel belangrijk om doorschieten in het vrouwelijke te voorkomen. Door te vertrouwen in onszelf en in elkaar kunnen we elkaar helpen. Omarm je vrouwelijke kwaliteiten en ga ervoor staan, of je nu man of vrouw bent!

Zachte kracht

We leven nu dus in een tijd waarin vrouwelijke energie een belangrijke rol speelt. Een belangrijke vrouwelijke kwaliteit is gevoel. Veel mensen zijn bezig met de vraag ‘wie ben ik nou eigenlijk’. Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we vrouwelijke kracht nodig. De vrouwelijke kracht geeft je namelijk toegang tot je gevoel, tot jezelf, tot wie jij van binnen bent. Je gevoel vertelt je wie je bent. Door toegang te krijgen tot jezelf kom je in je kracht en zul je op jezelf kunnen vertrouwen.

De wereld heeft deze vrouwelijke kracht nodig. Het is een zachte kracht. Door in onze kracht te gaan staan, achter onszelf te gaan staan, kunnen wij anderen inspireren. Of je nu man bent of vrouw. We kunnen de wereld veranderen door leiding te nemen over ons leven en ons geluk. De wereld een stukje mooier maken, begint echt bij jezelf. Door te leven vanuit liefde ga je leven in verbinding. Door het verspreiden en delen van zachte kracht zal zij zich vermenigvuldigen als de zaadjes van de paardenbloem. Ik schrijf dit alles vanuit een zuivere bedoeling en puur omdat ik het zo voel.

Let love rule ♥

Ik wens iedereen veel warmte tijdens de feestdagen!

 

 

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.