Vetste volle maan sinds 1948

comments 3
mooie dingen van het leven
Foto: Wendy Poortinga

Foto: Wendy Poortinga

Hoe vet moet deze volle maan gaan schijnen om door het dikke wolkenbed heen te kunnen dringen? De komende supermaan staat dichter bij de aarde dan normaal en is 30 procent groter. Met onze blote ogen gaan we dat verschil echt niet zien. Wél voelen. En dat komt door haar krachtige én prachtige energie. Haar ‘licht’ zal over ons en onze aarde schijnen. Hét moment dat sluimerende dingen, gevoelens en emoties – die nog verborgen lagen -aan het licht kunnen komen.

Wakker schudden

Een soort van ‘eye-opener’ effect (zoiets als bij de presidentsverkiezingen, maar laat ik mezelf nu even behoeden voor afdwaling). Vragen die bij me opborrelen zijn: Wat heb ik de afgelopen tijd ontwikkeld en ontdekt? Waar sta ik nu? Waar wil ik staan? Ben ik hierin trouw aan mezelf? Wat in mij wil ten diepste geleefd worden? Hoe kan ik dat uitdragen? Zijn er dingen die ik – al dan niet bewust – nog niet laat zien? En zijn het dan precies díe dingen die ik nodig heb om mijn doelen, dromen en wensen te realiseren? Mevrouw helderder gaat mij vannacht hopelijk helpen en het inzichtelijker maken :).

Kracht van de natuur

De aarde wacht op mensen die vanuit hun eigenwaarde gaan leven. Juist in deze tijd waarin de behoefte aan bescherming en veiligheid toeneemt en veranderingen worden gevreesd. Je mag dat gaan leven wat ten diepste in je geleefd wil worden. Door te doen waar je goed in bent. Vanuit je eigen kracht en daar in geloven. Alles is mogelijk (als zelfs Donald Trump president kan worden). Je talenten en krachten inzetten in de wereld. Niet kijken naar wat anderen van je verwachten of gaan zitten wachten tot anderen vertellen wat te doen. Het is tijd om werkelijk jezelf te zijn en je unieke bijdragen te leveren aan een betere wereld, een nieuwe wereld.

Ik ben benieuwd of we de maan gaan zien (in 2034 opnieuw kans) en waar ze me mee wakker schudt. Een ding is zeker: ik slaap onder mijn wollen dek de maandag in.

PS De energie zwelt aan en aan en aan tot pats boem bij volle maan. Tja… dit brengt wat teweeg. Ga naar buiten, de natuur in. Wees lief voor jezelf. Zo blijf je geaard en het helpt je stabiel te blijven want alle volle manen hebben de neiging de gekke kant van mensen naar boven te brengen. Bij volle maan worden we min of meer gedwongen met onze ‘troep’ af te rekenen en dat is waarom sommige mensen bij volle maan een beetje in de war kunnen zijn.

Lees ook: de magie van de maan

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

3 Comments

  1. Pingback: Een nieuw hoofdstuk - wen's notebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.