Vliegen naar de maan

comment 1
mooie dingen van het leven

fly me to the moon...Zoonlief kijkt naar de donkere avond. Hij is duidelijk onder de indruk. De donkerblauw gekleurde hemel is gevuld met duizenden sterren. Op de plek waar wij lopen is het echt heel donker, er is bijna geen kunstverlichting aanwezig. Hij kijkt omhoog en praat verder. Zijn hand houdt mijn hand stevig vast. Ik houd mijn lippen stijf op elkaar. Dit zijn van die momenten die niet onderbroken mogen worden. Het zijn magische momenten. “Ik ga kijken of ik een sterrenbeeld kan ontdekken tussen al die sterren die ik zie, mama”. “Ja, ik zie een hert, met mijn fantasie zie ik een hert, kijk mama, daar!”. Ik zie het hert niet, maar dat geeft niet. Ik zeg niks en geniet van hem, van ons. Hij is stil en vol verwondering van al die sterren en hun betovering op deze late avond.

Hoe mooi is het dat hij ter plekke verzint een beeld te gaan ontdekken in al die sterren. En hij noemt het een sterrenbeeld. Zo simpel en zo is het.

Vannacht was het volle maan. Onze kinderen, en volgens mij de meeste kinderen, vinden de maan iets betoverends hebben. Vanaf het moment dat ze kunnen praten zeggen ze dat het volle maan is. Voor ze konden praten wezen ze hem gewoon aan en mompelden dan wat. Nog steeds kijken ze naar de maan. Of die nu vol is of halfvol. Zelfs als de maan zich overdag laat zien merken ze hem op. Vooral de volle maan heeft iets sprookjesachtigs. Zouden kinderen inderdaad denken dat je er via een trapje bovenop kunt klimmen? Ik zou erheen willen vliegen als ik een vogel was en het uitzicht willen zien.

Ik vind het fijn en belangrijk dat ze zich onbewust heel bewust zijn van de kracht en schoonheid van de maan én van de aarde. We moeten er zuinig op zijn ♥!

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

1 Comment

  1. Joske Vermeul says

    Voor sommige dingen in het leven heb je geen woorden nodig.
    Ze zijn en dat is het bijzondere eraan.
    Fijn om zulke momenten te mogen delen met je zoon lieverd. mama

    View Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.