Wij branden een kaars voor jou!

comment 1
mooie dingen van het leven

honden warmte“zoals een dier
je zoekt
al om de geur
en zacht tegen je aan
en zonder iets
te willen
er te zijn

Afscheid nemen bestaat niet…

 

In gedachte ga ik terug naar het eerste weekend van juli. Op weg naar een spiritueel vrouwenweekend stopte ik in St. Willibrord of all places. Het dorp is niet pittoresk, gezellig of mooi. Ik zal je ook niet aanraden er een keer heen te gaan. Ik weet niet hoe, maar ik kwam er terecht. Werd er gewoon naartoe getrokken. En het heeft mij moois gebracht! Ik ben gaan wandelen en kwam terecht in het park wat midden in het dorp ligt. Heel bijzonder eigenlijk. In het centrum van het dorp staat een kerk midden in een park met een… bedevaartsoord. Buiten, in de open lucht. Een soort grot, half overdekt. Met enkele stoelen ervoor. Ik zat daar en heb een kaarsje aangestoken voor mijn vader. Wat ik niet verwachte of niet meer had verwacht, gebeurde. Tranen met tuiten. Ik heb het laten gebeuren en mezelf er aan over gegeven. Ik voelde een mengeling van opluchting, vrijheid, vergeving, dankbaarheid… Sinds dat weekend huil ik wat vaker als ik aan je denk, je mis. Toch is er iets veranderd… sinds ik weet dat je er bent ;).  En nu begrijp ik Marco Borsato in het nummer “afscheid nemen bestaat niet”.

Ik vind het mooi om een kaars op te steken. Ieder geloof geeft er zijn eigen betekenis aan… Voor Rooms-katholieken is het een symbool van het licht wat het donker overwint. Voor Protestanten symboliseert een kaars de liefde van God, licht en warmte. Veel mensen branden graag kaarsen: als een bemoediging, als een gebed, als een moment van meditatie of als een je verbonden voelen met het goddelijke. Een kaars branden voor iemand anders of voor jezelf. Daarmee geef je aandacht aan iemand of iets of vraag je aandacht

Vandaag branden wij een kaarsje voor jou, pap! In gedachten zijn we bij je.

En voor alle anderen die het vandaag zo nodig hebben.

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.