Meer warmte in je huis creëren?

comment 1
lekker wonen en leven tips

THUIS creeren

Wat ik het liefste wil is dat zoveel mogelijk mensen in een fijne woon- & leefomgeving kunnen zijn! Want het helpt je om je ook van binnen goed te voelen! Een betere omgeving begint bij jezelf.
En door te kunnen zijn in een fijne omgeving geef je ongemerkt positieve signalen aan de mensen om je heen.

En dan heb ik het niet over de mooie meubels die er zijn of over de fraaie architectuur van een pand. Dan heb ik het over het hebben van een THUIS. Een thuis heeft warmte en bezieling. Het is een plek voor onszelf en onze dierbaren. Er is ruimte voor aandacht voor elkaar en voor jezelf. Er zijn mensen die hun woning enkel zien als plek om te kunnen slapen, een plek waar je al je spullen bij elkaar ‘verzamelt’. Jammer eigenlijk. Een huis kan zoveel meer bieden!

Het is namelijk zo mooi, én belangrijk, om jezelf – wie jij bent – tot uitdrukking te brengen in je eigen huis. Het brengt warmte, liefde en energie in ons huis en in ons leven. Als je jezelf zichtbaar laat worden in je huis, kun je bij jezelf – wie je werkelijk diep van binnen bent – komen door alleen maar thuis te zijn. Thuiskomen krijgt zo een geheel andere betekenis en geeft ons de kracht die we zo nodig hebben in de (hectische, crisis) tijd waarin we nu leven! Met de meest simpele middelen is een THUIS te maken.

Ik zal je een tip geven!

Maak een centrum in je huis. Dat hoeft niet in het centrum of midden van je huis te zijn (meestal is de indeling van een woning zodanig dat dat niet gaat lukken). Dus: je kiest een plek in je woning en daar creëer jij jouw centrum. Doe het met aandacht! Zet er een bloem neer met een kaarsje erbij. Voeg er eventueel enkele persoonlijke spullen – waar je je zelf in herkent – aan toe (een bijzondere steen, een foto of iets anders wat een heel speciale betekenis heeft voor jou). Nu heb je een centrum, een warm hart gemaakt in je eigen huis. Wees je iedere dag bewust van deze plek en je zult jezelf verwarmen. Een huis met een centrum voelt krachtiger, veiliger en evenwichtiger dan een zonder.

Een huis mag een warm en gekoesterd middelpunt zijn. Dat zou een huis moeten zijn in het leven van ieder mens op aarde. Geen thuis hebben maakt je ontheemd, onzeker; je mist een plek waarnaar je terug kunt keren. Helaas zijn er veel mensen die niet eens een dak boven hun hoofd hebben. Op deze dagen denk ik vaker aan deze mensen… Wij mogen dankbaar zijn met een dak boven ons hoofd.
Als de dagen zo donker zijn en het buiten waait en regent dan ben ik oprecht dankbaar dat ik in een warme kamer met een lekkere kop thee aan mijn blog kan en mag schrijven!

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

1 Comment

  1. Joske Vermeul says

    Ook ik voel veel dankbaarheid en met name voor zo’n prachtige dochter die haar kwetsbaarheid tot een kracht weet te transformeren.
    Mijn wens is dat je daar anderen mee kunt inspireren. Dat laat je prachtig zien in deze weblog. Een trotse mama.

    View Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.