Op zoek naar thuis

Leave a comment
lekker wonen en leven tips

paardebloem 2Deze keer gaat mijn blog over iets wat heel dicht bij me ligt. Dat wat mij zolang ik mij kan herinneren regelmatig bezighoudt. De laatste maanden, weken, dagen is steeds meer helder geworden. Het voelt als een onthulling, een ontknoping. Puzzelstukjes die op hun plaats gevallen zijn.

Er was eens een meisje. Een gevoelig meisje. Ze was op zoek naar thuis. Wat thuis precies zou zijn wist ze niet. Het verlangen was groot. Ze voelde een leegte. Dat maakte haar onzeker en ze zocht naar veiligheid en vertrouwen. Ze hield ervan om dingen mooi te maken. Ook wilde ze graag overal het positieve van inzien. En zo gebeurde het. Met haar fantasie creëerde ze haar plek. Haar ultieme plek om zichzelf te kunnen zijn en zich fijn en veilig te voelen. Ze zocht en vond het bij zichzelf :).

Heimwee naar een thuis. Mijn leven lang is dit een thema dat steeds terugkeert. Ik ben geïnteresseerd in wonen en interieur en in mensen en natuur. Een thuis bereik je niet met alleen maar mooie spullen. Een thuis wordt het pas als je je eigen ruimte in kan en mag nemen in je huis of omgeving. Op het moment dat je jezelf terug ziet in je omgeving. Jezelf omringt met de dingen die jij mooi vindt. En niet met de dingen die vriendin zus en woonprogramma of tijdschrift zo voorschrijven. Druk je eigen stempel op je interieur. Het gaat erom dat je er iets van jezelf in terug ziet. Dan zal er iets veranderen. Dan wordt het de plek waar je je fijn en veilig voelt. Er ontstaat meer balans en dat helpt je om je goed en krachtig te voelen! Het je echt thuis voelen in je eigen omgeving; dat is wat ik iedereen wens!

Het liefste wil ik zoveel mogelijk mensen én kinderen helpen aan een fijne omgeving. Omdat het je helpt om je ook van binnen goed te voelen. Als we ons van binnen goed voelen geven we positieve signalen af aan de mensen om ons heen. Ik hoop dat we zo samen de wereld een stukje mooier én gelukkiger kunnen maken!

Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd om dit op eigen houtje aan te pakken. Het valt bijvoorbeeld niet mee na een ingrijpende gebeurtenis in het leven of in het gezin. Terwijl het juist in die situaties belangrijk is om de balans in de woonsituatie te herstellen. Het is wel zo prettig als iemand je dan aan de hand meeneemt… Kijk eens op www.wenontwerpt.nl voor meer informatie! (Ik ben bezig met een nieuwe website.)

 

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.