Verwonder je en wordt een vrolijker mens!

Leave a comment
Wen's wondere wereld

lichtjes in zeeHoud je ogen open en verwonder je steeds weer…

Verwonderen voegt veel aan mijn leven toe. Het maakt mijn leven op de een of andere manier leuker, mooier, positiever. Ik word er vrolijk van! En door het met jou te delen hoop ik wat van die vrolijkheid door te geven! Bovendien is het een manier om je bewust te zijn van de mooie dingen om je heen. Vaak zijn ze dichterbij dan je denkt! Een voorbeeld van de dingen waar ik mij over verwonder:

Lichtjes in de zee

Golven in de zee die oplichten wordt veroorzaakt door zeevonk, een piepklein plantje wat het water in vuur en vlam zet.

Op zwoele zomeravonden kan de zee gaan lichten op plekken waar het water beweegt: in de golven, als je door het water loopt of zwemt of als je op het natte zand stapt. Het licht wordt veroorzaakt door het plantje en als het heftig wordt bewogen zorgt een chemische reactie ervoor dat hij licht gaat uitstralen. Je krijgt lichteffecten in de golven. Zeevonk kan tot massale bloei komen: het zeewater ziet er overdag dan zalmroze uit.

Onvergetelijk

Ga op een warme avond naar het strand om te zwemmen in het donker. En zie hoe de zee oplicht, daar waar de golven het water in beweging brengen. Glinsterende spettertjes in het strandzand, een lichtende zee… Door je beweging verandert het licht voortdurend. Het lijkt mij een prachtige en onvergetelijke ervaring. Ik kan niet wachten!

Voorlopig gaan we genieten van andere lichtjes, van de lichtjes in kerstbomen en ander binnen & buitengoed.

Delen mag!Email to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.