Mindfulness wandelen

comment 1
mooie dingen van het leven / Wen's wondere wereld

vlinder vrijheidHeerlijk die zon! Gisteren heb ik met vriendin B. een heerlijke wandeling gemaakt in het bos. Ik vind het altijd leuk om tijdens het wandelen mezelf er bewust van te maken van wat ik allemaal tegen kom op mijn pad. Wat mij opviel was een vlinder. Een gele vlinder. Past mooi bij de lente. Een citroenvlinder. We hebben ruim een uur gelopen en iedere keer weer zag ik de vlinder op een paar meter afstand van ons fladderen. Hij leek wel met ons mee te vliegen. Bleef steeds bij ons in de buurt. Vorig jaar kwam ik ook vaak vlinders tegen. Ook eens tijdens een wandeling met een vriendin. Andere vriendin, andere vlinder, andere setting. Die vlinder zat stil op een grasspriet en ik schreef er bij thuiskomst over in mijn dagboek:

“Prachtige vlinder,
je laat je zien,
pronkt,
lavendelblauw.
Je wilt dat we je van alle kanten zien,
aan alle kanten mooi,
van buiten een prachtige tekening,
van binnen heel veel tinten blauw.
Je bent mooi,
zo mooi”

Zodra een vlinder zich heeft ontpopt gaat hij zichzelf laten zien. Hij is dan vrij om zich verder te gaan ontwikkelen met dát wat hij in wezen al in zich heeft. Voor ons is het precies zo, zoals de vlinder is.

Dat betekent dat het zien van een vlinder je erop wijst dat een tijd aanbreekt om tevoorschijn te komen. Het attendeert je op het feit dat je snel de kans krijgt om te kunnen vliegen (niet letterlijk, was dat maar waar :)). De vlinder is een aanwijzing die duidt op verandering van kleur en op nieuwe inzichten. In jouw eigen ruimte. Zoals de lucht waar de vlinder fladdert.

Ook kwam ik deze tegen. “Geluk is als een vlinder, hoe harder je het najaagt, des te meer het je zal ontwijken, maar richt je aandacht op andere dingen en het geluk strijkt zachtjes op je schouder neer.” Een mooi citaat van de schrijver Henry David Thoreau.

Ik zeg: welkom vlinder!

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.