Vinden wat je niet zoekt

comment 1
Wen's wondere wereld

paaseiSerendipiteit.

In mijn ogen een kwetsbaar, mysterieus, bijna sprookjesachtig woord en het maakt me nieuwsgierig. Wat betekent het nu eigenlijk? Ik ging op zoek.

Het gaat over het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je eigenlijk naar iets totaal anders op zoek bent. Een toevallige en onbedoelde vondst van iets nuttigs.

Bekende voorbeelden zijn penicilline, de pil, het theezakje en de bekende Post-it notitievelletjes.  Het zijn allemaal ontdekkingen, per ongeluk ontstaan. En ze hebben de wereld veranderd.

Serendipiteit. Om mij heen zie ik regelmatig dat het mensen overkomt. Soms zijn ze zich ervan bewust, soms ook niet.

Vertrouw op de ‘toevallige’ ontmoeting. Je zult verrast worden en steeds dichter bij je doel komen. Wat gebeurt bij serendipiteit is dat er verbinding ontstaat met het grotere geheel en verbinding met jezelf. Doe dat waar je écht gelukkig van wordt, volg je hart, je intuïtie en heb vertrouwen – ondanks de angst die het onbekende oproept – en je leven zal zich ontvouwen.

Wist je dat een zoekmachine à la Google eigenlijk een ‘serendipiteit-machine’ is? Tijdens het typen van een woordpasen geeft die suggesties voor relevante informatie, waar je – inderdaad – eigenlijk niet naar op zoek was. Er is weinig sprookjesachtigs aan computers, ik heb liever ‘toevallige’ ontmoetingen, alhoewel ook ik regelmatig op bruikbare ’toevalligheden’ stuit tijdens het googlen. En weet je hoe onze kinderen googlen noemden toen ze klein waren? Goochelen! Juist ja. Toveren. Googlen met een sprookjesachtig tintje. Daar is niets mysterieus aan.

Misschien vind jij tijdens deze Pasen wel dat wat je niet zoekt. En dan bedoel ik niet de paaseieren :)

Fijne Pasen!

The Author

Op deze plek maak ik mijn hoofd leeg en schrijf ik vanuit gevoel en interesse over wat ik zie, voel en beleef en vervul zo mijn wens om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.